DAT BENT GIEN GRAPPEN DAT BENT STREKEN…

PEIZE , vroeger een typische Drents boerendorp met gemengde bedrijven. In de zestiende en zeventiende eeuw stond het dorp bekend om de uitgebreide teelt van hop, vooral gebruikt voor de bierbereiding in de stad Groningen. De hopbel is dan ook het beeldmerk in het gemeentewapen.

Vanwege de passie voor bier en de overvloed aan hop, startte de Peizer Hopbel in 1989 opnieuw met het brouwen van haar eigen bier. Tot in de wijde omtrek was het biertje geliefd en werd t/m 1992 dan ook veelvuldig gebrouwen en verkocht. Daarna volgde een lange periode van stilte… Maar daar is nu een einde aangekomen. We hebben het klassieke biertje opnieuw geïntroduceerd! We hebben daarvoor de handen ineengeslagen met BJuster uit Grou en het oude recept nieuw leven ingeblazen.

Het bier is verkrijgbaar op de traditionele locatie, bij de Peizer Hopbel zelf!

Peizer Hopbel Bier

Blond Bier 6,5 %

BIER & BITES @DEPEIZER HOPBEL

We verzorgen graag voor jullie een Peizer Bier & Bites avond. Een heerlijke avond met vrienden bier proeven met bijpassende hapjes. Bel en reserveer

vanaf 10 personen

HIGH BEER@DE PEIZER HOPBEL

Stoere Bieren met Stoere Happen.

Met een groep gezellig bier proeven? Dan is de High Beer net wat voor jullie.

Drie flesjes bier waaronder zeker ons eigen Peizer Hopbel bier met planken voorzien van diverse bijpassende hapjes; €29,50 p.p.

  • Bierproeflokaal: Brand Session IPA bij De Peizer Hopbel

High Beer