DAT BENT GIEN GRAPPEN DAT BENT STREKEN…

PEIZE , vroeger een typische Drents boerendorp met gemengde bedrijven. In de zestiende en zeventiende eeuw stond het dorp bekend om de uitgebreide teelt van hop, vooral gebruikt voor de bierbereiding in de stad Groningen. De hopbel is dan ook het beeldmerk in het gemeentewapen.

Vanwege de passie voor bier en de overvloed aan hop, startte de Peizer Hopbel in 1989 opnieuw met het brouwen van haar eigen bier. Tot in de wijde omtrek was het biertje geliefd en werd t/m 1992 dan ook veelvuldig gebrouwen en verkocht. Daarna volgde een lange periode van stilte… Maar daar is nu een einde aangekomen. We hebben het klassieke biertje opnieuw geïntroduceerd! We hebben daarvoor de handen ineengeslagen met de populaire Groningse Bax Bierbrouwerij en het oude recept nieuw leven ingeblazen.

Het bier is verkrijgbaar op de traditionele locatie, bij de Peizer Hopbel zelf!

Peizer Hopbel Bier

Blond Bier 6,5 %

BIER & BITES @DEPEIZER HOPBEL

Op donderdag 11 april verzorgen we bij ons een Peizer Bier & Bites avond. Een heerlijke avond met vrienden bier proeven met bijpassende hapjes. Ism met Bax Bier.

HIGH BEER@DE PEIZER HOPBEL

Stoere Bieren met Stoere Happen.

Met een groep gezellig bier proeven? Dan is de High Beer net wat voor jullie.

Drie flesjes bier waaronder zeker ons eigen Peizer Hopbel bier met planken voorzien van diverse bijpassende hapjes; €17,50 p.p.

  • Bierproeflokaal: Brand Session IPA bij De Peizer Hopbel

High Beer