Thaise viskoekjes

Met dit Thai fish cakes recept maak je de originele Thaise viskoekjes. Deze lekkere viskoekjes maak je helemaal zelf. Met smaakmakers als black vissaus en rode currypasta zet je de echte Thai fish cakes op tafel.

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 500 g kabeljauwfilet (of een andere witvis)
  • 15 g verse koriander
  • 2 theelepels black vissaus
  • 1 volle eetlepel maïzena
  • 1 theelepel rode curry paste
  • 10 stengels citroengras (sereh) of satéprikkers
  • 2 eetlepels wololie
  • extra nodig: keukenmachine of blender

Bereiding

Maal alle ingrediënten (behalve de citroengras) fijn in een keukenmachine of blender. Snijd 10 cm van de onderkant van het citroengras af (dit wordt niet gebruikt) en bewaar de stengels.Rol 10 balletjes van het vismengsel en vorm deze rondom de citroengrasstengels. Druk ze plat zodat ze tijdens het bakken goed gaar worden. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de viskoekjes aan beide zijden in ca. 2-3 min. goudbruin en gaar. Serveer de Thaise viskoekje/s met de Thaise Mangosalade.