Kalfstartaar met peertje
Ingrediënten
- 500 gr kalfsvlees van de platte bil
- 8 el olijfolie
- 1 middelgrote sjalot
-
enkele takjes bieslook
-
grof zeezout
- zwarte peper
- 2 Doyenne peren
- 1 limoen (sap)
- 10 cl sushi-azijn
- 5 cl sojasaus
- 3 cl oestersaus
Bereiding
Hak het vlees in blokjes en maak het aan met 4 eetlepels olijfolie, sjalot, bieslook, het grof zeezout en de zwarte peper. Maak van de tartaar kleine cilindertjes op het bord.
Snijd 1 peer overlangs in fijne plakjes die je kan oprollen. Schil de andere peren en snijd ze in brunoise (fijne blokjes). Maak ze aan met 1 eetlepel limoensap en de sushi-azijn.
Vul de opgerolde plakjes peer met de brunoise en leg de rest van brunoise naast de rolletjes.
Voor de dressing: maak de rest van de olijfolie aan met de sojasaus, de oestersaus, de rest van het limoensap. Breng verder op smaak met peper en zout.
Wijnsuggestie van Tim:
Geen producten gevonden die aan uw selectie voldoen.