Eton mess

Ingrediënten (4 personen)

* 500 g aardbeien, in grogrofgehakt
* 2 theelepels suiker of vanillesuiker
* 2 theelepels granaatappelsap
* 500 ml slagroom
* 4 kant-en-klaar gekochte meringues

Bereidingswijze

Doe de aardbeien in een schaal. Voeg er de suiker en het granaatappelsap aan toe en laat de aardbeien marineren terwijl je de slagroom klopt. Klop de slagroom in een grote kom tot hij dik, maar nog zacht is. Verkruimel de meringues, niet alles al te fijn – je hebt wat stukjes nodig ter wille van de textuur, maar ook verpulverde meringues. Schep een soepopscheplepel vol (ongeveer 100 g) van de gehakte aardbeien uit de schaal en spatel de met meringue gemengde slagroom en de rest van de aardbeien door elkaar. Schep de Eton mess als een berg op vier borden of in vier glazen, en verdeel er de rest van de gemarineerde aardbeien over.