Bavarois van mandarijnen

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 blaadjes gelatine
  • 4 mandarijnen sap van 1 mandarijn
  • 1/4 liter volle yoghurt
  • 1/4 liter slagroom
  • 3 el suiker
  • 1 flink borrelglas cointreau
  • enkele druppels gele levensmiddelen kleurstof (toko)( hoeft niet) 1 kiwi
  • 1/8 liter slagroom zakje vanillesuiker enkele mokkaboontjes

Voorbereiding

Week de gelatine in ruim koud water.

Bereiding

Schil de sinaasappelen (met een vlijmscherp mes) tot op het vruchtvlees. Snijd er dunne plakken van en wip de pitjes eruit. Bekleed de schaaltjes vanaf het midden tot de rand met de plakjes sinaasappel zodat ze elkaar raken. Klop de kwart liter slagroom stijf met de suiker. Klop de Contreaux door de yoghurt. Verwarm het sinaasappelsap enkele seconden in de magnetron. Knijp de gelatineblaadjes uit en los deze op in het sinaasappelsap. Roer dit vervolgens door de yoghurt. Druppel de kleurstof erin, roer goed door en spatel tot slot de slagroom erdoor. Schep het mengsel in de schaaltjes en strijk mooi glad. Laat de bavarois minimaal 4 uur afgedekt opstijven in de koelkast.