Gebakken peertjes met honing

Voor twee personen:

  • 2 grote plakken geitenkaas
  • 3 peren
  • krulsla
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1 handvol walnoten

De saus

  • 3 eetlepels honing
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • Sap van 1/2 limoen

Snijd de peren in kwarten en verwijder het klokhuis, maar schil ze niet. Bak ze ongeveer 10 minuten op een zacht vuur in olijfolie tot ze gaar zijn. Rits de blaadjes van de rozemarijntakjes en bak ze mee. Meng voor de dressing de honing met de olijfolie, de balsamico-azijn en het limoensap. Kruid met zwarte peper.

Was de sla. Leg onderaan op een bord de krulsla, leg de gebakken peren in een ster en in het midden de geitenkaas met daarover de dressing. Werk af met de noten, wat zwarte peper en eventueel wat extra olijfolie.

Tip: Als je droge geitenkaas gebruikt, kun je die heel kort aan beide kanten bakken, zo krijg je een heerlijk korstje. Dit werkt niet bij verse geitenkaas, want die kun je niet bakken.