Indiase curry met linzen

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 tomaten
  • 1/2 courgette
  • 150 gr tauge
  • 100 gr linzen
  • 2 el limoensap
  • 200 ml kokosmelk (je kunt ook kookroom gebruiken)
  • 4 el milde curry kruidenpasta
  • 200 ml water
  • Handjevol cashewnoten
  • 1/2 chili peper
  • Peper en zout
  • Handjevol verse koriander

Bereiding

  1. Snipper de ui en de knoflook en snijd de tomaat in blokjes
  2. Verhit een pan met (kokos)olie en fruit daarin de ui en de knoflook samen met 1 el van de Milde Curry kruidenpasta
  3. Voeg vervolgens de tomaten toe en roer goed door
  4. Snijd ondertussen de courgette in stukjes en voeg die dan ook toe
  5. Meng 200 ml water met 3 el kruidenpasta en roer door de groente
  6. Voeg de linzen toe en laat het 20 minuten door pruttelen
  7. Strooi daarna de taugé over de groente en roer de kokosmelk erdoor en laat nog even doorkoken
  8. Breng op smaak met limoen, peper en zout en eventueel de chili als je dat lekker vindt
  9. Rooster een handjevol cashewnoten in een pan met wat (kokos)olie en breng die ook op smaak met peper en zout (in mijn geval heb ik daar nog wat chili­ en knoflookpoeder overheen gedaan)
  10. Schep de groente in een kommetje en strooi daar de cashewnoten en koriander overheen en geniet!