Bosbessen cheesecake

Ingrediënten (8 personen)

Voor de basis:
140 gr digestive koekjes.
100 gr haver of tarwe meel.
120 gr boter of margarine naar keus, ( ik gebruik roomboter ).
3 sl bruine suiker.

Voor de creme:
400 gr mascarpone of andere zachte smeerkaas.
100 gr ricotta.
90 gr poedersuiker.
130 gr room.
2 eieren.
1 sl sinaasappelschil rasp.
1 sl meel voor elk gebruik.

Om te garneren:
300 gr bosbessen, rode bessen of bramen.
200 gr bramenjam.
60 ml kersenlikeur.

Bereiding

Smelt de boter in het melkpannetje.Verkruimel de koekjes in de mixer. Doe dit in de bowl met de suiker en het meel, giet de gesmolten boter erbij en kneed tot een stevig deeg. Leg bakpapier op de bodem van de bakvorm en hierop de helft van het deeg. Met je vingers gelijkmatig over de bodem verdelen en goed aandrukken. Met de vochtige spatel mooi gladstrijken. Verdeel nu de andere helft over de zijkanten van de vorm, weer goed aandrukken. Zet 20 minuten in de ijskast.

Verwarm de oven tot 180 C. Doe nu de mascarpone, ricotta, poedersuiker, room en 1 sl meel in de mixer en mix op lage snelheid tot een gladde massa. Voeg een voor een de eieren en de sinaasappel rasp toe en blijf mixen. Giet het mengsel in de vorm boven op het deeg. Bak 50 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen tot op kamertemperatuur.

Was de bessen en laat in het vergiet uitlekken en droog dan de bessen. Als de cake op kamertemperatuur is doen we bessen erop. In het pannetje verwarmen we de jam met de likeur tot een stroperige massa. Lepel voorzichtig over de bessen en smeer goed uit met het penseeltje. Zet tenminste 4 uur in de ijskast.