Rode mul op z’n Italiaans

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 rode mul filets (vers of uit diepvries)
  • 4 el olijfolie
  • 40 gr rozijnen
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • handvol pijnboompitten
  • 2 el kappers
  • handvol Taggiasche olijven
  • 20 kerstomaatjes
  • bosje verse basilicum
  • 2 takjes verse munt
  • 2 takjes platte peterselie

Bereiding

Verwarm de oven tot 210˚C.

Drenk de rozijnen een kwartiertje in warm water en droog ze hierna. Rooster intussen de pijnboompitten bruin in een droge koekenpan en zet apart.

Snipper de ui en knoflook. Snijd de kerstomaatjes doormidden.

Fruit de ui gedurende 5 minuten in een koekenpan met olijfolie. Voeg vervolgens de knoflook toe roer nog een minuut door. Doe de pijnboompitten, rozijnen en kappers erbij en roerbak nog eens 5 minuten. Voeg de tomaatjes toe, doe de deksel op de pan en laat op zacht vuur nog eens 10 minuten pruttelen. Roer af en toe.

Hak de basilicum, munt en peterselie fijn en voeg deze als laatste toe aan het mengsel.

Schenk een dun laagje olijfolie in een ovenschaal en bestrooi de bodem met peper en zout. Leg de rode mul filets in de ovenschaal. Schep het kruidige mengsel over de rode mul filets en plaats de schaal 4 minuten in de oven. Pas op!

Gaar de rode mul filets niet te lang, zonde als ze te ver door zijn!