Lamsrack met kruidenkorst en spinazie

Ingrediënten

  • 1 lamsrack
  • 2 tenen knoflook
  • Een flinke handfvol verse muntblaadjes
  • 160 gram polenta
  • Honing
  • 50 gram broodkruimels
  • 150 ml wildbouillon
  • Grana Padana naar smaak (kaas)
  • 2 eetlepels Dijon mosterd
  • Olijfolie
  • 1 grote zak verse spinazie
  • Aantal takjes rozemarijn
  • 1 theelepel cayennepeper (staat niet op de foto)
  • Peper en zout

Bereiding

Controleer of de lamsrack niet teveel vet op zich heeft. Haal alleen de stukken vet eraf. Begin door het maken van de kruidenkorst.

Vul 1 van de kleine pannen en vul deze halfvol met water en breng aan de kook. Vul 1 van de kommenmet ijswater en plaats deze naast je fornuis. Haal alle blaadjes van de takken munt af. Gebruik een schuimspaam om de muntblaadjes 5 tot 10 seconden te koken. Haal dan direct de muntblaadjes uit het kokende water en plaats deze in de kom met ijswater. Dit stopt het kookproces, en zal ervoor zorgen dat de munt zijn groene kleur behoudt.

Giet het ijswater af en pers zoveel mogelijk water uit de muntbladeren met je handen. Doe de muntblaadjes samen met 2 tenen knoflook in de foodprocessor. Voeg dan 1 theelepel cayennepeper, een flinke snuf zout en de broodkruimels toe. Voeg dan een scheut olijfolie toe en vermaal de inhoud van de foodprocessor. Haal het mengsel uit de foodprocessor en plaats dit in een kleine kom. Vermeng er dan geraspte Grana Padano aan toe (naar smaak) met behulp van een lepel. Je kunt de geraspte kaas ook vooraf toevoegen, dit zal het kruidenmengsel wat vettiger maken.

Snijd 10 blaadjes rozemarijn fijn met behulp van een koksmes. Vermeng dit met twee eetlepels Dijon mosterd. Zet voor nu aan de kant. Verhit olijfolie in de bakpan en schroei de lamsrack aan alle kanten dicht. Gebruik hiervoor een vleestang. Gooi het overgebleven vet en bloed niet weg, dit wordt nog gebruikt.

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden celsius. Bedek de bakplaat met aluminiumfolie. Plaats de lamsrack op de bakplaat en besmeer de dikke vlees kant met het mosterd mengsel. Gebruik hiervoor je vingers, of de achterkant van een kleine lepel. Voeg dan de munt en broodkruimels toe op de mosterd. Haal de overbodige broodkruimels weg met een keukendoek.