Verse pomodorisoep

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 kilo vleestomaten
  • 1 liter water
  • 1 (tomaten)bouillonblokje 
  • verse basilicum
  • 1 ui
  • 1 of 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • beetje bloem
  • peper
  • zout

Voorbereiding

Ontdoe de tomaten van hun vel door een krijsje te snijden aan de onderkant van de tomaten en ze even in kokend water te leggen totdat het velletje een beetje begint los te laten. Dan kun je ze eruit halen om de vel los te trekken.
Kook 1 liter water

Bereidingswijze

Fruit een gesnipperd ui en de teen(jes) knoflook in een scheut olijfolie. Doe er een eetlepel bloem bij en roer dit totdat er een dikkige saus ontstaat. Voeg tijdens het roeren het kokende water toe. Doe de tomaten er voorzichtig in en zet de staafmixer erop om het geheel tot een gladde soep te pureren. (het is ook lekker om de soep wat grover te laten, door de tomaten niet helemaal glad te pureren!). Doe het bouillonblokje erbij en laat het geheel zachtjes ongeveer een kwartier koken. Voeg tussendoor ook niet al te zuinig de basilicum erbij (als de basilicum vers is is het beter dit pas op het laatst toe te voegen). Naar smaak peper en zout toevoegen.