Tom Kha Kai soep

Ingrediënten

De hoeveelheden hangen af van uw eigen smaak en voor hoeveel personen er gekookt moet worden. Voor bouillon en kokosmelk geldt dat ze ongeveer 1:1 gebruikt worden.

– Kokosmelk
– Kippenbouillon
– Kipfilet
– Knoflook
– Groenten naar keuze (bijv. wortel, sperziebonen, prei, lente-ui en/of champignons)
– Kaffir citrusblaadjes (bij de toko in de diepvries)
– Thaise vissaus
– suiker
– citroen- of limoensap
– verse koriander (ter garnering)

Voorbereiding

Snijd de groenten in grote plakken en de kip in reepjes. Bereid eventueel zelf een kippenbouillon voor, maar men kan ook bouillon van het blok nemen. Pers de knoflook, of laat deze weg als u niet van knoflook houdt.

Bereidingswijze

Doe de knoflook in een soeppan en bak deze in wat olie tot het lichtbruin is geworden. Voeg dan gelijke delen (kippen)bouillon en kokosmelk toe, en voeg enkele citrusbladen toe. Laat in dit nat de kip en groenten gaarkoken, waarbij u de groenten die het langst nodig hebben om te garen als eerste toevoegt. Breng de soep op smaak met suiker, vissaus en eventueel wat citroen- of limoensap. Garneer met verse korianderblaadjes.