Wilde spinaziesoep met linzen

Ingrediënten

  • 375 g bruine linzen
  • 2 theelepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 20 blaadjes wilde spinazie, steeltjes verwijderd, blaadjes fijngesneden
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 500 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander

bereiden

Doe de linzen met 1,25 liter water in een pan en breng ze aan de kook. Laat ze onafgedekt 1 uur koken, spoel ze dan af, laat ze uitlekken en zet ze weg.

Verhit de olie en bak de ui en knoflook op matig vuur goudbruin. Bak de spinazie 2 minuten mee.

Voeg de linzen, het komijnpoeder, de citroenrasp, groentebouillon en 500 ml water toe. Laat de soep onafgedekt 15 minuten zacht koken. Roer de koriander erdoor en serveer de soep meteen.